کاهش وزن، مدیریت پرخوری و لاغری با ورزش


کاهش وزن و مدیریت پرخوری

 ورزش کردن از اولین گزینه‌هایی است که به ذهن هر کس که به دنبال کاهش وزن و مدیریت پرخوری است، میافتد. اما جالب است که بسیاری از افرادی که به فکر ورزش می‌افتند، هرگز اقدام به آن نمی‌کنند. و آنهایی که ورزش را شروع می‌کنند جز موارد معدودی، ورزش را در همان هفته‌های اول رها می‌کنند.

 مشکل کجاست و راه حل چیست؟ آیا اصولاً ورزش کردن باعث لاغر شدن می‌شود؟ بله ورزشهای هوازی و قدرتی می‌توانند با سوزاندن انرژی در کاهش وزن موثر باشند. اما جالب است بدانید در بسیاری از اوقات، ورزش کردن اگر چه باعث “حفظ وزن کاهش یافته” است، اما خود به صورت مستقیم باعث کاهش وزن جدی نمی‌شود. پس چرا تا این حد افرادمختلف،  ورزش را برای کاهش وزن توصیه می‌کنند؟ کارکرد اصلی ورزش در مدیریت بیش خوری و اضافه وزن چیست؟

ورزش هفت تاثیر مهم به غیر از کاهش وزن به همراه دارد که در ارتقای سلامتی شما بسیار موثر هستند:

  ورزش عامل تغییر ترکیب بدنی از چربی به عضله:

تغییر ترکیب بدنی از بافت چربی به بافت عضلانی فواید بسیاری به همراه دارد. بافت چربی در بدن انسان سمومی تولید می‌نماید که با تاثیر بر مغز انسان، موجب احساس ناخوشی و افسردگی می‌شوند. کاهش بافت چربی در اثر ورزش وضعیت روحی شما را بهبود میبخشد و بیش خوری ناشی از احساسات را مهار می‌کند.

تركيب بدن

ورزش در جایگاه یک تفریح بدون همراهی با خوردن:

ورزش می‌تواند نیاز مغز شما را به لذت و تفریح بدون ورود هر نوع ماده‌ی غذایی تامین نماید. بنابراین شما مجبور نخواهید بود برای آن که نیاز مغز خود را به لذت تامین کنید از خوردن غذاهای تحریک کننده استفاده نمایید.

ورزش به عنوان ابزار موثر تنظیم هیجانی:

ورزش می‌تواند به عنوان یک روش موثر در مدیریت هیجانات منفی عامل پرخوري به شما کمک نماید. تاثیر گذاری ورزش در افزایش توان نواحی پیشانی مخ در مهار نواحی عمقی مغز (عامل ایجاد هیجانات) در مطالعات مختلف نشان داده شده است. ورزش همچنین میزان تحریک پذیری این نواحی عمقی را به محرک‌های هیجانی کاهش می‌دهد.

ورزش و افزايش انرژي مثبت

تاثیر ورزش در ارتقای توانمندی‌های شناختی:

ورزش باعث بهبودی عملکردهای مغزی مانند توجه می‌شود. تقویت توان توجه به شما کمک می‌کند که نشانه‌های آغازگر ولع را نادیده بگیرید و دید و فکر خود را آنها دور نمایید. جالب آن که مطالعات جدید نشان می‌دهند افزایش تاثیر انسولین در مغز، بعد از ورزش کردن یک عامل پیشگیری از آلزایمر است.

ورزش عامل ایجاد فرصت روانی برای جبران، کاهش وزن و مدیریت پرخوري:

اگر در شرایطی خاص در طول دوره ی کاهش وزن، مجبور به پرخوري شدید، ورزش و فعلیت فیزیکی این امید را برای شما ایجاد می‌کند که بتوانید آب از دست رفته را به جوی بازگردانید. این فرصت روانی، مانع ایجاد احساس منفی گناه و ادامه پرخوري و عود می‌گردد.

تقویت احساس کارآمدی و عزت نفس با ورزش کردن:

ورزش کردن باعث ایجاد احساس مثبت از توان فردی و ارتقای حس خود کارآمدی می‌شود. اطرافیان نیز به فردی که به صورت منظم ورزش می‌کند احساس خوبی دارند. زیرا همه می‌دانند که “فردی که به خودش احترام می‌گذارد حتماً احترام و جایگاه دیگران را حفظ خواهد کرد.”

کاهش وزن با ورزش

ورزش عامل طول عمر با کاهش احتمال سکته های قلبی و مغزی و دیابت:

کاهش ۱۰ درصدی وزن، احتمال سکته های قلبی و مغزی را به نصف کاهش می‌دهد. اگر به این کاهش وزن ۳۰ دقیقه ورزش روزانه اضافه نمایید احتمال این بیماری‌ها به حدود یک چهارم کاهش می‌یابد.  افزایش کیفیت زندگی به دور از سه بیماری سکته مغزی، قلبی و دیابت غیر قابل توصیف است. جالب است بدانید که ورزش منظم توانمندی افراد در رفتارهای جنسی را نیز به مقدار قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد.  از توصیه‌های اصلی و بسیار موثر در افراد دچار سرد مزاجی جنسی، کاهش وزن و برنامه منظم ورزشی است.

افزايش طول عمر با ورزش مداوم

پس در یک جمع بندی می‌توان گفت که باید قبل از شروع ورزش بدانیم که به دنبال چه اهدافی هستیم. ممکن است لزوماً کاهش وزن سریع مستقیماً با ورزش مقدور نشود. اما در نهایت ورزش عامل استمرار کاهش وزن و مدیریت پرخوری، سلامتی، شادکامی و کیفیت زندگی در کنار طول عمر است.

کلاس های غیرحضوری آفلاین فیت اسمارت:


totop